Artikelen,

Ik heb enkele duizenden artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen op mijn naam staan. Ik schrijf nieuwsverhalen, human interest-verhalen, sfeerverslagen en recensies. Rechtszaken? Ik woonde er als verslaggever een groot aantal bij, net zoals ik verslag deed van vele evenementen. En ik nam en neem verschillende verhalenseries en rubrieken in kranten en tijdschriften voor mijn rekening. Een historische rubriek in de Haagse editie van De Telegraaf, bijvoorbeeld, en een wetenschapsrubriek in het alumnimagazine van Tilburg University.

 

Voor het Brabants Dagblad verzorg ik sinds 2007 de populaire fotorubriek WeerZien, die wekelijks verschijnt. Voor het boek WeerZien. Honderd oude foto’s en hun verhaal, waarin honderd afleveringen uit de rubriek gebundeld zijn, verzorgde ik de samenstelling en de eindredactie.

 

Een beknopt artikel van een paar honderd woorden? Prima. In de beperking toont zich immers de meester. Maar een uitgebreid artikel van enkele tientallen pagina’s, gebaseerd op uitvoerig onderzoek, is ook geen probleem.

 

Wat het onderwerp ook is: ik organiseer, onderzoek, interview, schrijf en – waar nodig – schrap.

 

 

tekst - redactie - onderzoek

Webdesign: Studio Sierlebons